Telefon

42 73 99 01

Email

kontakt@mind2body.dk

Åbnigstid

Efter aftale

De fleste tænker nok straks på, at sidde, eller ligge, når de hører om meditation. Men man kan også meditere, mens man går.

Vi kan populært kalde det gå-meditation. Her er det selve vendringen, der er i fokus for meditionen, snarere end et mantra eller din vejrtrækning.

Folk der har deltaget i pilgrimsvandring, f.eks. Caminoen i Spanien, vil kunne nikke genkendende til, at det er meditativt at vandre. Man kan også vælge at vandre i det nordlige Sverige. Selv en kortere gå-tur i skoven, kan virke meditativ.

I en gå-meditation bør du koncentrere dig om den faktiske oplevelse af at gå. Bemærk trykket på hver fod, når den berører jorden, og lindringen af ​​presset, når din fod stiger igen. Tag oplevelsen af ​​musklerne i dine ben ind. Bemærk, når de spændes op, og når de slapper af. Mærk ændringerne i tæerne, når de møder jorden. Anerkend, hvad der sker med dine ankler, når du går.

Udover den stresslindring, som gå-meditation naturligt medfører, bør du også opleve en følelse af fornyet energi og opløftethed – også selvom du bliver fysisk træt, især på længere vandringer.

Gå-meditation kan også have en generel fordel for dit helbred. Tænk bare på den træning det er, at gå. Lav f.eks. gå-meditation to-tre gange om ugen i den lokale skov. Det kan hjælpe dig med at holde dig i form, og det er ikke nogen dårlig sidegevinst.

Copyright © 2020 Mind2Body.dk

Anbefalede artikler

Leave A Comment